Toisinaan sateisena (tai aurinkoisena) vapaapäivänä olisi kiva käpertyä sohvalle koko perheen voimin ja katsoa hyvä elokuva. Eikös vain? Niin ettei äiti käy välillä tyhjentämässä tiskikonetta tai iskä selaile lehteä. Tässäpä muutama vinkki sellaisia hetkiä varten. Nämä elokuvat sopivat mainiosti ala-aste ikäisistä ylöspäin. Näitä jaksaa aikuinenkin katsoa.

  • Nanny McPhee - satumainen lastenvahti   on Emma Thompsonin tähdittämä koko perheen elokuva johon mahtuu jännitystä, huumoria ja fantasiaa.  Loistoelokuva joka vastaa myös pienoiseen romantiikan nälkään eikä pikkupoikien kuitenkaan tarvitse sulkea silmiä montaa kertaa päähenkilöiden pussatessa...

  • Spiderwickin kronikat   Olipas muuten jännä elokuva! Tarinassa vilisee peikkoja ja örkkejä ja kaikenmaailman öttiäisiä. Kolme sisarusta joutuvat uskomattomiin seikkailuihin suojellessaan Arthur Spiderwickin opaskirjaa peikoilta. Erinomaisesti toteutettu fantasiaelokuva jossa on onnellinen loppu. Linkissä lisää elokuvasta fi.wikipedia.org/wiki/Spiderwickin_kronikat_(elokuva) Kronikat löytyvät myös kirjoina, joten teemat voivat olla lapsille jo ennestäänkin tuttuja.

 

  • Matilda ja lasten kapina on hauska elokuva kaikenikäisille. Siinä on reipasta menoa huumoria unohtamatta.  Matildasta tulee mieleen Peppi Pitkätossu, joka keksii aina keinot ongelmaan kuin ongelmaan.  Kannattaa katsoa!  

mukavia elokuvahetkiä!

-Kirsi