hammaskeiju.jpg

Namaste!

Niin. Antti ja Paavo Pasanen. Tässä se jälleen on. Kirja jota on kaiholla odotettu ja johon on pakko tarttua heti kun heittää takin naulakkoon ja potkaisee vettyneet kengät naulakon alle. Tosin jälleen tämä loppuu liian pian. Kaipaus jää kytemään, kun kirjan sulkee. Sitä hieman helpottaa tieto, että syksyllä saamme nauttia Pasasista valkokankaalla. Oi onnea!

Rakastuin Pasasiin ensimmäisessä kirjassa ”Yösyöttö” Ajattelin toista kirjaa "Tarhapäivä" lukiessa, että voiko todella olla niin että tämä on vielä parempi kuin se eka ja nyt kun kolmas kirja ”Hammaskeiju” on luettu totean haikeana, että ihan parasta Pasasta… tai siis Eve Hietamiestähän tämä on.

Paavo Pasanen on siis tässä kirjassa selvinnyt hengissä ja suuremmin vahingoittumattomana kouluikään. Siitäkin huolimatta, että isänsä Antti ei ollut ollenkaan perillä miten päin vauvaa tai tarhaikäistä hoidetaan.

Niin ikään on Antti Pasanen edelleen hengissä, vaikka hänet heitettiin keskelle katastrofia, synnytyssairaalan pihalle, kun tuore äiti hyppäsi taksin kyytiin ja huristeli eroon vastasyntyneestä ja sen isästä.

Tämä tarina tuntuu niin aidolta. Unohdan tosiaankin välillä, että kirjoittaja ei ole itse Antti vaan Eve Hietamies. Niin uskottavaksi hän tarinan sepittää. Ja täytyyhän noilla Pihla Puolukalla, Julia Kauppakassilla  ja Nelli Tupperwarella olla jossain esikuvansa. Uskomattomien persoonien kolmikko.

Paavo on nyt ekaluokkalainen. Päässä keikkuu keltanokka -lippalakki ja selässä pikkumiehen kokoinen reppu. Antti palaa kesälomalta töihin ja tietäähän sen, ettei tämän perheen arki suju ihan oppikirjan mukaan. Milloin palokunta pelastaa parkouraavan Paavon puun latvasta ja milloin irrottaa tämän kiinni juuttunutta päätä rattikelkasta.

Jos ette vielä ole lukeneet Pasasten miesten kommelluksista niin aloittakaa viimeistään nyt. Nämä kirjat tuovat elämäänne iloa ja lämmintä mieltä. Ne saavat oman arjen tuntumaan ihan kohtuulliselta kaikkine harrastus- ja kerhotoimintoineen. Ehkä tästä ilosta jaksat vielä pyöräyttää yhden tiikerikakun jääkiekkojunnujen myyjäisiin.

Hmm! Helmet lukuhaasteessa sijoitan tämän kirjan kohtaan 38. Kirja jossa mennään naimisiin. Mutta.....

-Mia