annoin_sinun_menna04926.jpg

Nappasin Claire Mackintoshin Annoin sinun mennä kirjan ihan pelkästään kansikuvan takia. Hieman epäilytti juonessa keskeisenä oleva pienen pojan kuolema. En oikein tahdo kestää kirjoja jossa lapset kuolevat tai katoavat. Onneksi kuitenkin tartuin kirjaan pienistä epäilyksistä huolimatta. Kirja alkaa siitä, kun viisivuotias Jacob jää auton alle ja kuolee. Ajaja pakenee paikalta, eikä vihjeitä tämän kiinni saamiseksi juurikaan ole. Näyttäisi siltä ettei ajaja ole ainakaan yrittänyt jarruttaa, vain päin vastoin jopa kaasuttanut pojan nähdessään.

Rikoskomisaario Ray Stevens tekee parhaansa kuljettajan löytämiseksi, mutta joutuu antamaan periksi koska kaikki johtolangat näyttävät kuivuvan kokoon, sekä muiden rikosten noustessa tärkeämmiksi. Juttu jää kuitenkin vaivaamaan, eikä päästä otteestaan.

Poikansa menettänyt Jenna pakenee Walesin rannikolle syrjäiseen mökkiin. Hän on jättänyt kaiken taakseen, mutta painajaiset seuraavat edelleen, eikä menneisyyttä voi paeta vaikka kuinka yrittäisi.

Aloitin kirjan junamatkalla, enkä voinut tehdä mitään muuta kuin lukea ja lukea. Piinaavan jännittävä kirja nappasi mukaansa niin, ettei sitä voinut todellakaan laskea käsistään. Suosittelen, mutta pidä huoli ettet joudu lopettamaan lukemista kesken kaiken, sillä uskomattomat juonenkäänteet eivät jätä rauhaan. Claire Mackintosh on toiminut poliisiina 12 vuotta, joten poliisin työskentely on kuvattu totuudenmukaisesti ja mielenkiintoisesti.

Laitan tämän Helmetin haasteessa kohtaan 10. Kirjan kansi on mielestäni kaunis, koska sitä se todella on.