elaman-a-ja-o.jpgElämän  A ja Ö

Kaikesta järkeilystä huolimatta jostain kaukaa perimästä iskee takaraivoon siivouspakko kesäloman alkaessa. Tosin venytin aloitusta nyt niin pitkälle, että jotain jäi siivoamatta. Mutta eipä ne kesävieraat kurkkineet kaappeihin eivät edes saunan lauteiden alle. Ei ne ainakaan näyttäneet siltä että olisivat kurkkineet.

Se aika jonka olin tarkoittanut kuuraamiseen, kului hitti-sarjaa netistä seuraamalla ja lukiessa. Uutuuksista käsiini tarttui Arno Kotron ja Jenni Pääskysaaren vuoropuhelu "Elämän A ja Ö Ihania oivalluksia, mutta miksi ne aakkoset eivät olleet järjestyksessä? Näin kirjastoihmisenä se häiritsi. Jos on aakkoset niin ne pitää olla järjestyksessä.

"Elämän A ja Ö" käsittelee elämän peruskysymyksiä. Yksi aukeama on omistettu kullekin pohdittavalle asialle. Kuten esimerkiksi Onnellisuus. Sonia Lyubomirsky on tehnyt aikoinaan tutkimuksen onnellisuudesta. Hän on tullut siihen johtopäätökseen, että onnellisuuteen vaikuttavat eniten geenit. Aika epäreilua jos on syntynyt peri suomalaiseen pessimisti-perheeseen.

Toinen elämän perusarvoja sivuava luku käsitteli tietysti rahaa. Kun sitä on vähän sitä on liian vähän ja kun sitä on enemmän ei sitä sittenkään ole tarpeeksi. Toiveet kasvavat tilipussin myötä. Aina on jokin uusi juttu mitä voi haluta.

Löysin kirjasta myös uusia elämän perusasioita. Yksi niistä oli Zumba. Tämä luku kiteyttää aika hyvin sen, miksi en viihdy kuntosaleilla tai porukkajumpissa. Ei ole kiehtovaa seurata peilistä miten oma kroppa hytkyy täysin erisuuntaan kuin muut ryhmäläiset. Eihän kukaan toki ole tullut sinne tarkkailemaan minun väärää tahtiani. Oma mokailukammo kuitenkin estää tämänkaltaisen liikkumisen. Mieluummin "zumpailen" koiran kanssa metsälenkillä.

Pidän Jenni Pääskysaaren huumorista. Se piiloutuu mukavasti vakavien asioiden ympärille. Arno Kotron teksteihin en ole aiemmin juuri perehtynyt. Mutta uskon ettei tämä jää viimeiseksi.

"Onnellisuus on kuin uni. Vaikea tavoittaa suoraan mutta se tulee kun on tullakseen - juuri kun sitä ei edes tullut ajatelleeksi. (AK)"

Tämän kirjan heitän Helmet lukuhaasteessa kohtaan 22. Kuvitettu kirja


-Mia