ihana_naha-harkonen_anna-leena-30335291-

Ensin jotenkin ärsyttää. Anna-Leena sanoo niin suoraan oman mielipiteensä ja tietysti ärsyttää jos itse on erimieltä. Mutta sitten löytää riveiltä ihanan "tavallisen", tuttua murretta ajoittain tapailevan naisen, vaimon, tyttären, äidin. Sen saman nolojen tilanteiden naisen, joksi itsensäkin aika-ajoin tuntee.

Löydän itseni muistelemassa omien lasten joulunäytelmätunnelmia. Miten luokkakaverit jännittävät toistensa ja omien esitystensä puolesta. Ja opettajat yrittävät epätoivoisesti pitää kohtuullista järjestystä yllä lomaa ja joulua odottavien viikareide keskellä. Vinkki siitä miten vanhojen lehtien sivuilta löydät samaa viattomuutta ja nostalgisuuden tunnetta kuin lasten joulujuhlista, saa muistamaan Apu-lehden paperinuket. Ne joille tuli Apu-lehti kotiin tilattuna olivat voittajia paperinukkemarkkinoilla.

Tämän päivän lehdet ja nettisivut pursuvat täydellistä naisen kuvaa. Miltä kuulostaa vuoden 1960 Kauneus ja terveys -lehdessä julkaistu Diorin määritelmä, että tänä vuonna naisen on näytettävä etruskilaiselta vaasilta. Toivottavasti voin joskus nauraa yhtä antaumuksella tämän päivän naisihanteille.


Ihana ja virkistävä nähä, Anna-Leena Härkönen.

-Mia