sakset%20tyynyn%20alla.jpg     salattu%20nainen.jpg     min%C3%A4%20n%C3%A4en%20sinut.jpgAloitin talviloman Clare Mackintoshin dekkarilla "Minä näen sinut". Aika karmiva stalkkeri dekkari. Nainen huomaa työmatkalla lukemassaan lehdessä ilmoituksen seuranhakupalstalla. Ilmoituksessa on hänen oma kuvansa. Nainen on asiasta ihan varma, mutta lähipiiri ei ota asiaa todesta.

Tämä on juuri niitä kirjoja joiden loppusivujen ollessa käsillä, kaikki muu ympärillä unohtuu. Auta armias jos joku tulee selvittämään viereen jotain jonnin joutavaa asiaa juuri sillä ratkaisevalla hetkellä, kun uhri saa selville kuka on syyllinen. Voi tulla aika tylyä tekstiä lähipiirille. Anteeksipyyntö siitä lähimmäisille.
Suosittelen perinteisen dekkarin ystäville. Kuten myös Mackintosihin aikaisempaa kirjaa "Annoin sinun mennä".

Talviloman jatkuessa flunssan merkeissä nojatuoli houkutti ja tartuin Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen yhdessä kirjoittamaan dekkariin "Sakset tyynyn alla". Ihana kirja ja ihmetykseksi huomaan, että kaksikon aikaisempi kirja on jäänyt minulla lukematta. Varasin sen heti ja nyt odotan.

Salome Virta on boheemi suomalainen dokumenttiohjaaja. Hän ei siedä aikatauluja eikä ylempää tulevaa käskytystä tai ohjausta. Salome toimii omalla tavallaan ja omien kutsumustensa mukaisesti.
Satunnainen yövieras kertoo Salomelle Antwerpenissa tapahtuneesta murhasta, jossa uhrin rintaan on lyöty sakset ja samalla kopio Fredric Elwellin maalauksesta. Salomen on saatava selville millainen tarina maalauksen ompelijattarella on hänelle kerrottavana.

Osa kirjasta on toisen maailmansodan aikaista kirjeenvaihtoa kahden rakastuneen vastarintaliikkeen jäsenen välillä. Kirjeenvaihto avaa pikkuhiljaa tarinaa maalauksen naisesta.
Ihana kirja, elävä teksti ja ihastuttava Antwerpen. Sekä kaiken tämän lisäksi kutkuttava dekkari.

Tällä viikolla sain viimein selville "Salatun naisen" arvoituksen. Pseudonyymi Anna Ekberg on kirjoittanut koukuttavan ja osittain aika karunkin dekkarin, jossa lukijaa ei säästellä. Kirjaan on saatu mukaan niin paljon erilaisia rikollisia elementtejä, että jossain vaiheessa meinaa tulla ähky. Onko kenties niin, että salanimen taakse kätkeytyvät kaksi Tanskalaista bestseller-dekkaristia ovat olleet vähän liiankin idearikkaita. Näistä aineksista olisi hyvin saanut kirjoitettua kaksi erillistäkin mysteeriä. Hyvin tarina kuitenkin kootaan loppua kohti kahden erillisen rikoksen selvitessä. Ne yhdistää tosiinsa pelkkä sattuma.

Louise ja Joachim elävät pienellä saarella, jossa Louisella on oma kahvila. Joachim tempoilee kirjoittamisen "valkean paperin kammon" kanssa. Kirjoittaminen ei ota käynnistyäkseen. Johtuuko se mahdollisesti siitä, että kirjailijan elämässä on asiat liian hyvin. Arkisen idyllin särkee kahvilaan ryntäävä tuntematon mies, joka väittää olevansa kolme vuotta sitten kadonneen Louisen, oikealta nimeltään Helenen aviomies.
"Salattua naista" en suosittele herkimmille dekkareiden ystäville, kirjassa on aika raakoja yksityiskohtia.

Helmet lukuhaasteessa näille löytyy paikkansa.

Minä näen sinut -  28 Sanat kirjan nimessä ovat aakkosjärjestyksessä

Sakset tyynyn alla - 49 Vuonna 2018 julkaistu kirja

Salattu nainen - 14 Kirjan tapahtumat sijoittuvat kahteen tai useampaan maahan