mayra.jpg

Minulle on tullut tavaksi lukiessa etsiä kartalta tarinan tapahtumapaikat. Näin hahmotan paremmin ympäristön.  Käytän  nettiä myös apuna etsiessäni rakennuksia, kaupunkien nähtävyyksiä ja katunäkymiä. Viimeisin tarina houkutteli minut kuuntelemaan kokonaisen sellokonserton. Lukiessa istun välillä kuulokkeet korvilla ja nautin musiikista yhdessä kirjan päähenkilöiden kanssa.

Max Mannerin kirja "Mayra" vangitsi minut ensin hienostuneella ulkonäöllä. Kirjan kansi on kuin kallein suklaarasia tavallisten konvehtirasioiden joukossa. Herkullinen oli kirjan sisältökin.

Alun takautuma paljastaa mihin suuntaan tarina etenee, mutta lopputulosta en sen perusteella olisi kyllä koskaan osannut kuvitella.

Heikki Savolainen on eläkkeelle jäänyt orkesterisellisti. Hitaasti etenevä reuma on pakottanut Heikin luopumaan soittamisesta lähes kokonaan. Virheiden pelossa täydellisyyteen pyrkivä mies ei tartu enää itse soittimeen. Aamut alkavat kahvikupillisella ja kuulokkeista tulvivalla klassisella musiikilla.

Eräs tavallinen lumisateinen aamu muuttaa Heikin elämän täysin. Anna-Liisa, Heikin vaimo ajaa kolarin sohjoisella tiellä. Heikki jää leskeksi ja elämä pysähtyy. Kun Heikki viimein saa arjen syrjästä kiinni, hän tapaa hautausmaalla Eevan. Eeva on niinikään jäänyt leskeksi ja Heikin tavattuaan nainen on varma, että mies on hänelle " se oikea".  

Yllättäen leskimiehellä alkaa olla vientiä enemmän kuin tarpeeksi.  Heikki saa yllättävän yhteydenoton nuoruuden rakkaudeltaan Mayralta. Kilttinä ja myötäilevänä ihmisenä Heikin on vaikea sanoa ei kummallekaan naiselle. Eikä hän halua pahoittaa kummankaan mieltä. Tämä johtaa muutamiin valkoisiin valheisiin ja kuinka ollakaan Heikki löytää itsensä lämpimästä Espanjasta Mayran viereltä. Mayralla on kuitenkin salaisuus jonka Heikki saa tietää vasta auttamatta liian myöhään.
 
Kun Heikki alkaa soittaa Mayralle Antonín Dvořákin sellokonserttoa, laitan kuulokkeet korville ja jaan tuon kokemuksen heidän kanssaan.

Ehdottomasti haluaisin oppia soittamaan jotain soitinta. Eli Helmet -lukuhaasteen kohtaan 29

-Mia-