Nimet%C3%B6n-normal.jpg

Minun täytyy ensin tunnustaa yksi asia. Pidän katastrofielokuvista. Ihan älyttömästi. On ihan sama onko kyseessä luonnonkatastrofi vai ulkoavaruuden olennot. Ihmiskunta puhaltaa yhteen hiileen ja selviää, yleensä. Olen myös lukenut jonkin verran tällaisia kirjoja, mutta eivät ne ole nousseet huipuiksi. Ehkä en ole vain löytänyt oikeita kirjoja.

Scifi ja dystopia kirjoihin olenkin tutustunut vasta viime vuosina, kun olen ottanut haltuun nuorten kirjoja vinkatessani niitä yläasteikäisille, ja olen hurahtanut. Joten kun tätä kyseistä kirjaa, Rick Yanceyn Viidettä aaltoa kehuttiin minulle, ei kauaa tarvinnut miettiä josko lainaisin kyseisen kirjan, enkä hetkeäkään katunut!

Maapallon yläpuolelle ovat tulleet pahaenteiset avaruusalukset, jotka eivät kuitenkaan ota mitään kontaktia ihmiseen. Kuitenkin ihmisten elämä muuttuu lopullisesti, kun 5 erilaista aaltoa kiertää maailmaa. Ensimmäisessä aallossa katkeavat sähköt kaikkialta. Tämän jälkeen tapahtuu asioita, joiden seurauksena suurin osa koko maapallon ihmisistä kuolee. Vain kourallinen jää henkiin. Heidän joukossa 16-vuotias Cassie tyttö. Cassie pakenee ja varoo luottamasta keneenkään. Hän vaeltaa nallen kanssa etsimässä pikkuveljeään, jolle lupasi palata hakemaan hänet.

Kirja on todella hyvin kirjoitettu ja suomennettu. Bonuksena hyvästä lukukokemuksesta olivat jokaöiset unet tuossa kaoottisessa maailmassa. Joka ilta kun luin kirjaa, näin siitä myös unia. Ja vaikka kirja on nuorten puolella, en itse asiassa huomannut sitä tekstistä monessakaan kohtaa. Suosittelen siis lämpimästi, ja taidan itsekin tästä lähtien tarkastella tuon nuorten hyllyn hieman tarkemmin...

-Kirsi