keskil%C3%A4nnen.jpg

Ennen joulua yritin keksiä jotain kevyttä ja hauskaa luettavaa itselleni. Jotain johon olisi kiva tarttua maha täynnä jouluruokaa, suklaarasia vieressä. Päädyin J. Ryan Stradalin Keskilännen keittiöt -kirjaan. Olin lukenut siitä useita vinkkauksia ja arvosteluja ja se tuntui juurikin sopivalta joulun ajan vapaapäiville. Myös takakansi lupaili paljon. Kirja on ollut Amerikkalaisten kirjakauppiaiden valinta vuoden parhaaksi esikoiseksi 2016.

Eli siis suurin odotuksin tartuin kirjaa. Romaanin päähenkilöksi nousee koulukiusattu, chilien kasvattamisesta innostunut Eva. Kirjassa seurataan Evan kasvua ja ammattimaista kehitystä kohti huippukokkina oloa kuitenkin niin, että itse Eva pääsee ääneen todella vähän. Kirjava joukko ihmisiä pompahtelee sivuilta kertomaan Evasta, tai siitä kokista, jonka kaikki haluaisivat tietää ja tuntea, mutta jonka valmistamalle illalliselle on tähtitieteellinen jonotuslista netissä. Päähenkilö Eva jää hieman etäiseksi, mutta hahmot hänen ympärillään ovat meheviä ja heistä lukisi mielellään enemmänkin.

Kirja on taattua viihdettä, mutta samalla se irvailee ruoka-alan muotivillityksille ja trendeille kepeästi. Eli, kun luulit tarttuvasi kepeään hömppäromaaniin, käteen jääkin viihtymisen ja rentoutumisen lisäksi aivan jotain muutakin! Ja kaikille ruokakärpäsen innostaneille, kirjassa piilee myös muutamia vähintäänkin kokeleilemisen arvoisia reseptejä! Esimerkiksi Toffeekarkit vaikuttivat enemmän kuin kokeilun arvoisilta.

Kaiken kaikkiaan, ihan kaikkia odotuksia ei kirja täyttänyt, mutta lukemisen arvoinen ehdottomasti!

Tämä on ensimmäinen Helmet- lukuhaasteen kirja, ja laitetetaan kategoriaan 6. Kirjassa on monta kertojaa