Pitkästä aikaa täällä. Hei!

Edellisen tekstin jälkeen on tapahtunut paljon. Kevät oli todellakin poikkeusellinen. Vaikka kirjastot joutuivatkin sulkemaan ovensa Korona-epidemian vuoksi, tuntui että tekemistä riitti enemmän kuin tarpeeksi. Odotimme kuumeisesti ohjeistuksia, luimme uutisia ja samalla jatkoimme monia kirjaston juoksevia asioita entiseen malliin. Suunnitteluhankkeet etenivät, tietokantaa ja varastoa siivottiin hiki hatussa ja paljon muuta!

Kirjauutuudet tulivat kirjastolle entiseen tapaan. Syksyn tilauksia tehtiin toiveissa että poikkeustila päättyisi pian. Tuntui hurjalta kasata uusia kirjoja pinoihin pöydille ja hyllyille odottamaan aikaa, jolloin asiakkaat pääsisivät jälleen kirjastoon. E-kirjaston mainontaan panostettiin hurjasti, ja todellakin olimme onnellisia edellisenä vuonna julkaistusta Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan yhteisestä e-kirjastosta.

Toukokuussa saimme aloittaa uloslainauksen mikä jälleen aiheutti monta mietintähetkeä ja luovia ratkaisuja.Mutta siitä selvittiin, ja uloslainaus, mikä sinänsä oli uusi termi niin asiakkaille kuin myös meille kirjaston työntekijöille onnistui melkoisen hyvin.

Kun kesäkuun alussa viimein saimme avata ovemme, oli ihana nähdä hymyilevät asiakkaat. Oli ihana kuulla ihmisiltä että todellakin meitä oli kaivattu. Ja meidän kirjat ja me työntekijät olimme todellakin kaivanneet  asiakkaita. Nyt edelleen varovaisesti palauttelemme palveluita käyttöön. Toivottavasti tartuntatilanne jatkuu samanlaisena kuin nyt, ja voimme jatkaa normaalia kirjaston toimintaa ja suunniteltuja juttuja syksyllä...

-Kirsi