parillisia-ja-parittomia.jpg

Vaarallinen kirja viikonlopuksi!

Tiesin sen jo tarratessani kirjaan. Viikonloppu menisi ihan eri maailmassa. Tai no, ei koko viikonloppu sillä tätä kirjaa ei voi päästää käsistään, eikä siitä riitä kun korkeintaan lauantai-iltapäivään. Anteeksi perhe, äiti on nyt hieman muissa maailmoissa, ja eivätkö yöt ole juuri lukemista varten?  

Jojo Moyesilta on siis suomennettu uusi kirja. Kirjan nimi on Parillisia ja parittomia. Jos ette ole tutustuneet kirjailijaan aiemmin, suosittelen lämpimästi tutustumaan, kaikkiin hänen kirjoihinsa. Rakkautta ja huumoria kepeästi, mutta niin että luettuaan kirjan huomaat lukeneesi myös jotain vakavampaa ja merkityksellistäkin. Tämän kirjan jälkeen jos ei muuta, halaat läheisiäsi oma-aloitteisesti, aivan kuten Nicky niminen teinipoika, joka itsekin kirjan lopussa laski halatessaan äitiään, että tämä oli ensimmäinen kerta kolmeen vuoteen.

Kirjan päähenkilö on yksinhuoltajaäiti Jess, joka parhaansa mukaan yrittää saada elätettyä kaksi lastaan sekalaisilla työkuvioilla ja opettaa lapsilleen että hyvä tulee hyvän luo. Haasteita tulee vastaan, mutta niistä selvitään hammasta purren, tämä on Jessin motto. Mutta välillä elämä heittää eteen tilanteita, joista ei yksin selviä. Ja silloin kun seisoo lapsien ja koiran kanssa katsastamattoman auton vieressä moottoritien varressa poliisien pysäyttämänä, voi tien pientareelle pysähtyä todellinen yllätys!

Tämä yllätys on Ed, IT-alan menestyjä, nörtti joka on menettämässä kaiken typerän, ajattelemattoman virheen takia. Ed ei itsekään oikein tiedä miksi pysähtyy, ehkä osoittaakseen itselleen, että osaa sittenkin tehdä jotain oikein. Tuleva automatka muuttaa kaikkien kyytiin nousevien elämän, mutta miten, se teidän täytyy itse lukea. Hypätkää kyytiin, voin luvata että viihdytte. Tämä kirja on tarinankerrontaa parhaimmillaan. Kirja, jonka kanssa omat murheet ja raskas päivä unohtuu.

Helmetin lukuhaasteeseen tämän kirjan voisi sijoittaa vaikka kohtaan 25. Kirja jossa kukaan ei kuole. Sillä nyt hieman spolaan, se koira ei siis kuole. ;)