viimeinen-loma.jpg

Aina silloin tällöin sattuu vahingossa ottamaan kirjan, joka osoittautuukin löydöksi! Tässä oli juuri sellainen.

Zadoorian Michaelin Viimeinen loma   kirjassa Ella ja John Robina päättävät lähteä viimeiselle lomamatkalle. Tai no, Ella päättää, sillä jos John jotain päättää, hän unohtaa se aika pian. Johnilla on alzheimer ja Ella sairastaa syöpää. "Huono-onnisiksi hourioiksi" itseään kutsuva pari haluaa kokea vielä viimeisen seikkailunsa, ja he karkaavat niin lääkäreiltä kuin aikuisilta lapsiltaankin vuoden 1978 asuntoautollaan  Detroitista pitkin route 66.a kohti Disneylandia. Auto ei ole ihan kunnossa, mutta eivät taida olla matkustajatkaan. Kun ikkunaa pitää auki, ei autoon vähän pyrkivä pakokaasu haittaa.

Leirintäalueilla he virittelevät diaprojektorin ja katselevat kuvia menneisyydestä. Lapsista ja menneistä matkoista, ja Ella hämmästyy aina välillä mitä kaikkea John muistaakaan, kun taas tasaisin väliajoin hän joutuu kertomaan miehelleen että emme ole kotona, eivätkä lapset ole enää pieniä.

Mutta pääsevätkö he perille? Ja kunka monessa route 66 ravintolassa he ehtivätkään syödä hampurilaisia? Matkalla ehtii tapahtua kaikenlaista, niin hurjia käänteitä kuin rakkautta ja ihania kohtaamisia.

Kannattaa lukea!

Helmetin lukuhaasteessa laitan tämän kohtaan 4. Kirja joka lisää hyvinvointiasi,vaikka tämä sopisi aika moneen muuhunkin kohtaan...