Janican ja Johannan kirjavinkkejä

 

Timo Mäkelä, Romeo ja Julia

romeo%20ja%20julia.jpgKirja kertoo teineistä, jotka rakastuvat 1910 luvun Helsingissä. Pystyisin lukemaan kirjan koko ajan uudelleen ja uudelleen, koska se on niin romanttinen. Luin kirjan ensimmäistä kertaa koulussa ja tottakai tämä kirja sai minut kyyneliin kesken oppituntia. Pakko sanoa, että tippa tulee linssiin jossain kohtaa tarinaa. Tarinan on kirjoittanut minun yksi lempi kirjailijoistani, Timo Mäkelä eli voin kertoa, että  teksti on todella selkeää. Suosittelen todella lämpimästi jokaiselle.

 

ohut%20hauska%20kirja.jpgKalle Veirto, Ohut hauska kirja

Iiro-Matiaksella on mielessä kunnon kekkerit, mutta sitten opettajalta tulee määräys lukea yksi kirja, hädän hetkelle löytyy Ohut hauska kirja. Lukisin, koska tämä kuulostaa hauskalta.

 

 

 

mit%C3%A4%20sain%20tiet%C3%A4%C3%A4%20meAli Benjamin, Mitä sain tietää meduusoista

Kirjassa on henkilö, Suzy, joka vaikuttaa hauskalta ja oudolta tyypiltä, kiinnostaisi lukea hänen elämäänsä tämän kirjan mukana.

 

 

 

rakastettujen%20rukousten%20vuori.jpgJennifer Clement, Varastettujen rukousten vuori

Tarina kertoo nuoresta Ladylista huumekartellien valtaamassa Lounais-Meksikossa. Jotta tytöt selviytyvät hengissä, heidät puetaan pojiksi. Auton äänen kuullessaan he piiloutuvat kuoppiin, jotta heitä ei siepattaisi. Koska siepatut eivät palaa. Lukisin, kuulostaa jännältä ja hiukan pelottavalta ja surulliselta.

 

 

takapeiliss%C3%A4%20kuolema.jpgKirsi Manninen, Takapeilissä kuolema

Tämä kertoo Laurista joka on 17-vuotias. Hän elää kivaa elämää ajellen ”satakaksfemma” Kawallaan mutta kaikki muuttuu, kun ajaa rättärillään sillalta jokeen. Lukisin, koska pidän jännityksestä.

 

 

 

sammakkoprinsessa.jpgAnna Hallava, Sammakkoprinsessa

Se kertoo tytöstä jonka nimi on Ofelia ja hän saa synttäriyllätyksen. Yllätys muuttaa kaiken - hänestä muuttuu keiju! Lukisin, kuulostaa jännältä ja kivalta.