Jalat%20ilmassa.jpg    Ei%20en%C3%A4%C3%A4%20Eddy.jpg

Kolmas... Kyllä vaan, olen saanut luettua tälle vuodelle jo kolme kirjaa. Tämä yllätti minut itsenikin.

Niin, kolmas kirja oli sitten ihan jotain muuta. Antti Rönkä on kirjoittanut omakohtaisista kokemuksistaan upean kirjan: " Jalat ilmassa." Aihe on niin ajankohtainen kuin se vain voi olla. Koulukiusaaminen on ikävä kyllä ajankohtainen aihe aina.
On ihmeellistä huomata, miten samankaltaisia ajatuksia hänellä on ollut mielessään, kun  Édouard Lousilla kirjassa "Ei enää Eddy". Maa ja kulttuuri ovat erilaiset, mutta kiusatun kokemat tunteet ovat samat. Itsensä syyttäminen, itsensä inhoaminen ja salassa pitämisen tärkeys.
Miksi pienen ihmisen pitää kantaa niin kauheaa taakkaa harteillaan silloin, kun elämän pitäisi olla huoletonta ja ihanaa,
vailla vastuuta ja suorituspaineita.
Joulun alla luin tosiaan Édouard Lousin esikoiskirjan "Ei enää Eddy" , joka niinikään kertoo kirjoittajansa omakohtaisen kertomuksen koulukiusaamisesta.

Molempien poikien alakoulun vuosiin on sisältynyt niin fyysistä kuin psyykkistäkin väkivaltaa. Molemmat pojat ovat pitäneet itsestään selvänä sitä, että syy on heissä itsessään. Kumpikaan ei ole halunnut olla uhri, joten asiasta ei ole voinut kertoa kenellekään. Kiusaaminen on jättänyt jäljet molempiin, niin kuin se jättää jäljet jokaiseen kiusattuun.

Nämä kannattaa lukea. Eddyä, en nyt laita omaan Helmet haasteeseen, koska luin sen viimevuonna. Mutta sille varmasti löytyy paikka listalla. Jalat ilmassa menee kohtaan 30. Kirjassa pelastetaan ihminen.

 Hienoa Antti! Mahtavaa Eddy!