Toinen%20puoli%20syd%C3%A4nt%C3%A4.jpg

Pidin Sofia Lundbergin Punaisesta osoitekirjasta.
https://book-elves.vuodatus.net/lue/2018/05/punainen-osoitekirja

Jokin taika sai minut kyllä täysin otteeseensa myös Lundbergin toisen kirjan avattuani. Tai oikeastaan minut lumosi jo kaunis kansi. Täysi kymppi  kannen toteutuksesta.

Toinen puoli sydäntä kertoo Elinistä. Valokuvaajasta jonka menneisyydestä alkaa pala palalta selvitä pieniä asioita. Niiden asioiden unohtaminen on ollut Elinin itselleen antama elämäntehtävä. Lapsuudestaan hän ei ole koskaan kertonut kenellekään, ei edes perheelleen.

Elin on lähtöisin köyhistä ja epämääräisistä oloista Ruotsista. Lapsuudenystävältä yllättäen saatu viesti saa hänet muistamaan katkelmia lapsuudestaan ja pikkuhiljaa tarina avaa sitä traagista tapahtumaa menneisyydessä, jonka vuoksi Elin on tietoisesti peittänyt jälkensä ja unohtanut koko varhaisen lapsuutensa.

Tarina etenee kahdessa ajassa ja pikkuhiljaa mieleen muistuvat lapsuuden traumat saavat aikaan tragedian myös nykyhetkessä.

Jokin Elinin elämäntarinassa koukutti minut täysin. Katosin hänen lapsuudenmaisemaansa niin totaalisesti, että saatoin mielikuvissani nähdä miltä Elinin äiti näytti 70-luvun kampauksessaan, tupakka suupielessä keittämässä puuroa lapsilleen.

-Mia-