isan-tytto-tyton-isa.jpg

Mukava iltaluettava. Helppoa tekstiä, asiaa, lämpimiä ajatuksia ja suurenmoisia kuvia.

Muistan ensimmäiset ajatukseni yli 20 vuotta sitten, kun sain syliini esikoiseni. "Miten minä koskaan osaa kasvattaa tästä oikean ihmisen?"
Nykyään kun luen jonkun kirjan jonka voisi pienimmässäkään määrin luokitella kasvatusoppaaksi, minuun iskee "kaikki on jo menetetty -kompleksi". Tyttäreni on jo aikuinen. Mitään ei ole enää tehtävissä.

Ihan väärin oon tehny, liikaa karjunut, liikaa kehunut, kiinnittänyt huomioita vääriin asioihin, vertaillut muihin sisaruksiin, lahjonut, uhkaillut, kiristänyt.
Lista on loputon.
Tämä kompleksi iski kieltämättä jossain kohdissa tätäkin kirjaa lukiessa. Mutta totean kuitenkin itselleni näin valmiin paketin vanhempana, että hyvin selvisit. Kasvatit tai annoit vieressäsi kasvaa hyvän ihmisen. Ja sitäpaitsi, tämä kirjahan koskee isiä ja tyttäriä. :)

Jenni Pääskysaaren ja Mikko Kuustosen ymmärtävä, omat virheet hyväksyvä, huumorilla ja iloisuudella höystetty ajatusten vaihto on mukavaa lukea.

Suosittelen kaikille tyttärille, isille ja äideillekin. Voi tämän lukea poikakin. Varmasti jotain oppii tytöistä ja niiden isistä jos ei muuta.

Ja jos Helmet lukuhaastetta ajattelen , niin kohta  47 sopii tähän mainiosti. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit.

-Mia