etsitaan-katevaa-miesta.jpg

 

Tunnetun kirjailijan nimi on markkinointiarvo itsessään, mutta mikä saa tarttumaan esikoisiin? Kirjojen kannet ovat nykyään toinen toistaan kauniimpia. Kun kansi houkuttaa tulee luettua myös takakannen teksti. Yksi näistä houkutuksista oli Jöns Hellsingin "Etsitään kätevää miestä". Kannen värit, maisema ja tekstuuri sointuvat niin herkulliseksi kokonaisuudeksi, ettei sitä voi vastustaa.

Etsitään kätevää miestä aloittaa Hope Island-trilogian. Kirja sijoittuu vuoden 1985 Lontooseen ja Skotlantiin. John on tunnetun toimittajan poika, joka on perinyt isänsä vanhan kirjoituskoneen. Haaveena on oma kirja, kuuluisuus ja omin töin ansaittu kunnia. Äidin kanssa välit ovat ailahtelevat. Äidin mielestä  28-vuotiaan pojan olisi jo aika unohtaa haihattelut ja unelmointi ja hankkia oikeita töitä. Eräänä päivänä kohtalo puuttuu peliin. John löytää työpaikkailmoituksen joka kiehtoo kirjailijan mieltä. Hän hakee paikkaa ja yllättyy, kun tulee valituksi.

John pakkaa perintökirjoituskoneensa ”lainatun” auton takapenkille ja aloittaa matkan kohti Skotlannin upeita rantoja. Ei hän koskaan ole remontoinut tai rakentanut mitään, mutta piankos lahjakas kirjailijan alku väsää uskottavan työhistorian kuvineen ja kehuineen. Perillä häntä odottaa kylläkin jotain joka vaatii pätevää ja kätevää miestä.

Hulvaton seikkailu josta ei puutu jännitystä eikä yllättäviä käänteitä. Toki romanttisten hetkien kuvaukseen toivoisin kirjailijalta hieman erilaista ilmaisutaitoa jako-osia ajatellen. Puutarhan hoito ei minusta ole paras tapa kuvata naisen ja miehen välistä intohimoista kohtaamista.  :)

Helmet lukuhaaste kohta kolme - Kirja aloitaa sarjan