narrenturm.jpg

Pari vuotta sitten poikani aloitti Sapkowskin Noituri kirjasarjan lukemisen. Hän halusi tutustua tarinaan ennen kuin aloitti kirjaan perustuvan pelin. Hänen kertomansa mukaan, peli mukailee aika tarkasti kirjan tarinaa.
Aina joskus ajattelen kuinka mielenkiintoista olisikaan sukeltaa tuohon pelimaailmaan. Saisi ratkaista mystisiä ongelmia ja käyttää mielikuvitusta avaamaan ovia uusiin tasoihin. Mutta ei minun sormet enää opi kaikkia ohjaimen näppäimiä eikä nuppi pysy mukana nopeissa taisteluissa. Jätettäköön nämä siis niille jotka sen osaavat.

Andrzej Sapkowski puolestaan osui ja upposi. Vielä en ole aloittanut noitureita, mutta luin uuden sarjan aloitusosan Narrenturm 1.  Ihastuttava tuttavuus tämä Reinmar Bielaulainen. Kirjailijalla on todella taito luoda eläviä hahmoja tarinaan. On helppo luoda kuvat tyypeistä, jotka pulpahtelevat kesken matkan Reinmarin avuksi. Tämän kirjan huumori on juuri sitä laatua joka uppoaa minuun.

Hussilaistrilogia, joka on ilmeisesti suomennoksina jaettu kuusiosaiseksi sarjaksi, kertoo nuoren ja idealistisen lääkärin Reinmar Bialaulaisen pakomatkasta halki keskiaikaisen Euroopan. Reinmar on onnettomuudekseen rakastunut pahamaineisen ristiritari Gelfrad von Sterzin vaimoon Adelaan. Ja jää niin sanoakseni "rysän päältä kiinni". Yleisen sekasorron turvin Reinmar pääsee pakenemaan ritarilta ja tämän seurueelta vakaana aikomuksenaan palata pelastamaan rakastettunsa. Adela tosin syyttää  Reinmaria noituudesta, jonka avulla tämä olisi luikerrellut hänen sydämeensä ja sitä kautta petiinsä.

Näistä tapahtumista alkaa ajojahti, jossa Reinmar pakenee ei vain ristiritareita vaan lisäksi heidän palkkaamiaan murhaajia ja inkvisitiota. Matkan varrella useammin kuin kerran Reinmar pelastuu viimetingassa ja kuulee syyn: " Meitä on enää niin vähän jäljellä."

Mitä tai keitä on vähän jäljellä?  

Odotan seuraavaa osaa kuumeisesti.

Sopisiko tämä johonkin kohtaan Helmet lukuhaasteessa?

26. Kirja kertoo paikasta, jossa et ole käynyt

-Mia-