siilo_0-normal.jpg

Luin kesälomalla jälleen jotain loistavaa: Hugh Howeyn Siilo, josta olinkin kuullut paljon ja se oli pitkään ollut pakko lukea -listalla. Ja kyllä kannatti!

Jo kauan ilma on ollut niin saastunutta, että elämä maan päällä on pelkkä legendoissa toistuva huhu. Ihmiset elävät siiloissa maan alla, ja tietoa maan päältä välittävät ainoastaan suuret kuvaruudut. Siilojen ihmiset tukeutuvat tiukkoihin sääntöihin. Jokainen syntymä vaatii vastaavasti kuoleman, ja jokaisella elämällä on oltava tarkoitus. Sääntöjen rikkojat karkotetaan sinne, minne muutamat yhteisön harmoniaa horjuttavat optimistit haaveilevatkin palaavansa: maan päälle.

Loistava dystopia, joka tempaa heti ensi sivuilta mukaansa. Sadat kerrokset maan alla ja keskeisessä asemassa oleva porraskuilu, joka on ainoa reitti kerrosten välillä saavat aikaan klaustrofobisen tunteen. Onko kaikki mitä on kerrottu totta, ja mitä totuus saisi Siilossa aikaan?

Pelottava, kiehtova romaani joka on luettava ensi istumalta loppuun. Jäänkin innolla odottamaan toista osaa, joka ilmestyy syksyllä.

-Kirsi