Huomioita-neuroottiselta-planeetalta_kan

Pidin todella paljon Matt Haigin Kuinka aika pysäytetään kirjasta, joten tottakai varasin myös hänen uudemman Huomioita neuroottiselta planeetalta. Kirja on todellakin ajankohtainen kaiken tämän nettiriippuvuus ja somen käyttökeskustelun keskellä. Mitä tehdä kun twitterin keskustelu tai fb.n selaaminen yhtäkkiä onkin niin tärkeää, että sitä pitää tehdä myös esimerkiksi samalla kun katson elokuvaa.  

"Kärsittyään vuosia ahdistuksesta ja paniikkikohtauksista Matt Haig alkoi pohtia vakavasti, mikä yhteys nykymaailman levottomuudella on hänen kokemaansa pahoinvointiin. Huomioita neuroottiselta planeetalta on rehellinen ja tarpeellinen vertaisopas nettiahdistuksesta ja vilpitön katsaus siihen, miten tuntea itsensä onnelliseksi, inhimilliseksi ja kokonaiseksi levottomassa nykymaailmassa, tässä hetkessä."

Ja sitä kirja todellakin oli. Tarpeellinen ja rehellinen vertaisopas. Huomioita neuroottiselta planeetalta on nopealukuinen ja miellyttävä kokoelma eriaiheisia esseitä, jotka kaikki liittyvät meidän ihmisten käyttäytymiseen sosiallisessa mediassa, netissä, kannettavien laitteidemme kanssa. Vinkit ja ohjeet eivät sinänsä ole uusia. Tämän aihealueen kirjoja on viime aikoina julkaistu vaikka kuinka. On jos jonkinlaisia ohjelkirjoja ja sääntölistoja, mitä kautta me kaikki oppisimme järkeviksi netin ja sosiaalisen median käyttäjiksi. 

Erilaista tässä kirjassa oli se, ettei niitä listoja juurikaan ollut. Paitsi muutama helmi. Esimerkiksi tämä: 

haig.jpg

Sekä kirja oli erittäin miellyttävää ja viihdyttävää lukea. Mutta mitä opin kirjasta, se vahvisti jo aiemmin oppimaani aika keskeistä teesiä: Älä räplää sitä puhelinta.