Venalaiset_tilikirjani09402.jpg

​Jos etsinnässä on kepeää kesälukemista, jossa kuitenkin tapahtuu, on Anniina Tarasovan kirja Venäläiset tilikirjani juuri sopiva lomalukeminen. 

Kirjan päähenkilö, turkulainen talousalan ammattilainen Reija Wren saa työkomennuksen Pietariin jossa venäjällä toimivaan suomalaisomisteiseen firmaan halutaan tehdä sisäinen tarkastus. Reija lähtee innokkaana toimeen, hän on varma, että tämän komennuksen jälkeen avautuvat ovet parempiin työtehtäviin ja vastuullisimpiin pesteihin. Joten ei kun tuumasta toimeen! Luvut eivät valehtele. Kuitenkin, asiat eivät olekaan niin yksinkertaisia kun Reija aluksi luulee. Tietoja joutuu etsimään toisinaan koirien ja kissojen kanssa, ja muun muassa keskeisen työntekijän, Pavelin katoaminen vaietaan kuoliaaksi. Venäläinen ja suomalainen kulttuuri törmäävät välillä rytinällä, mutta Reija puikkelehtii välillä loistavasti, välillä hieman kompastellen kahden maan kulttuurin ja toimintatapojen välillä.    

Reija ei etsi ystäviä töistä, mutta ottaa tehtäväkseen tutustua läheisesti myös venäläisiin vapaa-ajanvietto mahdollisuuksiin. Hän puurtaa yötä päivää tarkastuksen parissa, ja saakin osakseen niin outoja katseita kuin myös vihollisia. Välillä katoavat niin Reijan muistiinpanot, kuin myös astmapiiput.

Takakannessa mainitaan että Reija on kuin bisnesmaailman Bridget Jones, ja kieltämättä, selkeä yhteys tyypeissä on!  Lämpimästi suosittelen, tätä kepeää toimintaromaania! 

- Kirsi