nainen%20joka%20unohti.jpg

Etsin tuskaisesti joulun aikaan tätä kirjaa. Olin sen lainannut nimenomaan joululukemiseksi, mutta jostain syystä sitä ei löytynyt mistään. Kun joulu meni, löytyi joulukirjani ihan siitä samasta kasasta jossa kaikki muutkin lukemiseni ovat. Eli tarkoitus oli varmaan lukea tämä vasta nyt joulun jälkeen. Ja kannatti tämä avata. Sillä kun sen avasi ahmin satamäärin sivuja huomaamattani. 

Mitä kaikkea sinä olisit unohtanut jos kadottaisit elämästäsi kymmenen viimeistä vuotta?
Minun elämästäni olisi kadonnut monet lasten voitot ja tappiot jääkiekon junnupeleissä. Kahden vanhemman lapsen ripille pääsyt ja ylioppilasjuhlat. Nuorimmaisen koulun aloitus, monet työkiireet ja jouluvalmistelut.  Näiden lisäksi monta muuta suurta asiaa ja lisäksi satamäärin pikkujuttuja, joita ei nyt edes ajattele.

Liane Moriartyn kirja "Nainen joka unohti" on kertomus superäidistä, joka erään jumppatunnilla sattuneen pienen tapaturman jälkeen unohtaa lapsensa, kotinsa valmistumisen ja uudet ystävänsä. On myös muutama dramaattisempi asia jotka hän on unohtanut.

Avioliitto ei olekkaan mennyt suunnitelmien mukaan ja omasta äidistä paljastuu asioita joita Alice ei voi edes kuvitella.

Miten käy karille ajautuneelle avioliitolle, kun vaimo onkin uudelleen umpirakastunut mieheensä ja ymmärtää murrosikää lähestyviä lapsiaan huomattavasti paremmin kymmenen vuotta nuorempana itsenään.

Tämä on minun ensimmäinen Helmet-lukuhaaste 2017 -kirja. Luokittelisin tämän Oseanialaisen kirjailijan kirjaksi. Ainakin Wikipedia sanoo, että Australia kuuluu Oseaniaan. 

-Mia-