Robert Fisher: Ritari ja ruostunut haarniska; Uskalla olla oma itsesi

Kirja sisältää sykähdyttävän tarinan kaukaisessa maassa elelevästä ritarista, joka arveli olevansa hyvä, lempeä ja hellä. Hänellä on kaikkea, mitä ritari toivoa voi: kaunis vaimo, kultakiharainen pieni poika ja suuri upea linna. Ritari on hanakka pelastamaan prinsessoja lohikäärmeiden kynsistä, varsinkin kun näin hänen haarniskansa saa lisähohdetta. Koska ritari käytti kaiken aikansa hyvien tekojen tekemiseen ja haarniskansa kiillottamiseen, pääsi häneltä jotain tärkeää unohtumaan – oma sisin ja sen mukana yhteys läheisiin. Lopulta ritari on emä pinteessä, sillä haarniska juuttuu hänen päälleen ja vaimokin on jo täysin kyllästynyt siippaansa ja muhennetun ruuan haarukoimiseen silmikkoritilän läpi.

Viimein lohduton ritari päättää hakea apua tilanteeseensa. Tietäjä Merlin ohjaa ritarin totuuden tielle, jonka läpikäynnistä ei ole luvissa palkkiota, vaan kyse on pikemminkin eroon pääsemisestä. Taival ei ole helppo sillä matkan varrella on kohdattava itsensä, koettava tuntemattomat tunteet ja itkettävä itkemättömät itkut.

Tämä oivalluksia sisältävä aikuisten satu löytyy kirjastoissa luokasta 17.3, elämänfilosofia, elämäntaito. Mainittakoon vielä, että ihastuttava pikku kirjanen on lisäksi humoristinen. En nykyisin enää juuri omista kirjoja, mutta tämän aion itselleni hankkia.

Anita