Silmiä virkistävä, makunystyröitä hivelevä ja vitamiinin puutteesta kärsiviä solujamme kutkuttava - arvaa, mikä se on! 

 

Tutti frutti se on!  Kirja, jonka takakansi kertoo:  Moni eksoottinen uutuus jää hedelmätiskiltä poimimatta, koska herkuttelija ei aina tiedä, mitä sille pitäisi tehdä: miten hedelmä kuoritaan, mikä osa siitä on syötävää, mistä tietää onko se kypsä, miten se säilyy ja mitä siitä voisi valmistaa.

 

Arvaa, mitkä kolme viittaavat samaan hedelmään:  1. annoona, 2. kaki, 3. karviaiskoiso, 4. kumkvatti, 5. litsi, 6. nektariini, 7. persimon, 8. pitaija, 9. sharon, 10. tamarillo.

 

Tutti frutti -kirjassa hedelmistä (+ muutamasta marjasta) on upeat valokuvat, myös  hedelmän sisältä;  niistä on kerrottu viljelyseutu, säilytys- ja käsittelyohjeet ja ravintosisältö. Jokaiseen hedelmään on liitetty myös ruokaohje.  

 

Kirjan tekijöinä ovat mm. Maria ja Klas Lindstrand sekä Tomas Lestrup.  Kirja on voittanut Ruotsin Design-palkinnon v. 2007 ja suomennos ilmestyi 2008.  Toimii mainiona oppaana, kun haluat opetella eksoottisten hedelmien käyttöä.  Ainoina miinuksina kirjoitusvirheet sekä muutamien “mauttomien” lainausten käyttö.

(P.s. oikea vastaus: 2, 7, 9.)

BH