Haapajärven kirjastoon on saatu upea viiden dvd:n sarja (yli 10 tuntia) luonnon ihmeitä ja kauneutta ympäri maapalloa. Sarjan nimi on "Planeettamme maa" ja se jakautuu 11 jaksoon.

Kuvaukset on tehty uusimmalla teknisellä laitteistolla maassa, ilmassa ja veden alla - jopa satelliitteja käyttäen.  Jaksojen lopussa kuvaajat esittelevät laitteistoaan ja kertovat kuvausten aikana sattuneista ongelmista.  Esim. Mongoliassa, Gobin autiomaassa, jäljittäessään erittäin harvinaisia pitkäkarvaisia kaksikyttyräisiä villikameleja, vastuksina oli mm. ruuan jäätyminen, vaikeakulkuinen maasto, polttoaineongelmat, mukanaolleiden paikallisten oppaiden keskinäiset tappelut.  Hyvin arkojen "filmitähtien" löytäminen kuvattavaksi kesti toista kuukautta. 

Mutta lopputulos on korkeatasoinen: katsoja pääsee nauttimaan sademetsien väreistä, äänistä, kasveista ja eläinten merkillisistä soidinmenoista...  sukeltamaan trooppisiin meriin merilehmien, merinorsujen, hietadollareiden, auringonkukkameritähtien, ryhävalaiden ja valkohaiden sekaan peläten samalla, milloin hai nappaa kuvaajan suuhunsa...  seuraamaan jääkarhuemon ja kahden pennun liukumäkileikkejä pohjoisnavalla ja pingviinien uskomatonta selviytymistä etelässä napajäätiköllä, missä pakkanen kiristyy miinus 60 asteeseen ja samalla urokset hautovat munaa jalkainsa päällä - ja, kas, kun poikanen syntyy, pakkanen jatkuu ja emot ovat edelleen kaukana ruuanhakumatkalla...  kiipeämään maailman korkeimpiin puihin tai Himalajalle lumileopardin jäljille...  ihmettelemään, miten kaskaat ilmestyvät maasta kuin tyhjästä aina 17 vuoden välein... hämmästelemään Kalaharin vesi-ihmettä ja taas pelkäämään kuvaajien puolesta pimeiden luolien syvissä syövereissä...

Teksti on suomeksi; englantilainen selostaja on David Attenborough.  Suosittelen lämpimästi! (BH)