Kirjan kansi

Todd BURPO : TAIVAS ON TOTTA  (Krist. Kirja- ja Mus.kust. 2012, 4. p.)

Tulee mieleen Andersenin satu Kuninkaasta, jolla ei ollut vaatteita.  Siinä kuullaan lapsen suusta totuus.  Burpon kirja ei ole satukirja, vaan "hämmästyttävä tarina pienen pojan matkasta taivaaseen ja takaisin" sekä tarina ihan tavallisesta amerikkalaisesta perheestä.  Tässäkin lapsi hämmentää aikuisia toteamuksillaan.

Melkein 4-vuotias pikkupoika, Colton, sairastuu umpilisäkkeen tulehdukseen, mutta sitä hoidetaan vatsailnfluenssana virheellisen diagnoosin vuoksi.  Kivut pahenevat, ja vanhemmat ovat suunniltaan huolesta.  Lopulta he päättävät siirtää Coltonin toiseen sairaalaan.  Kun siellä selviää, että umpilisäke on jo puhjennut, kivusta kirkuva poika kiidätetään leikkaukseen.  Toivoa selviämisestä ei anneta. Näyttää siltä, että poika menehtyy, sillä vatsaan on kehittynyt jo märkäpesäkkeitäkin.  Epätoivoinen isä säntää tyhjään varastohuoneeseen purkamaan vihantunteita Jumalalle, äiti taas odotushuoneessa soittelee kiivaasti ystäville ja pyytää heitä rukoilemaan.  

Kuoleman rajalla käytyään poika palaa elämään - kaikkien hoitajien ja lääkärin suureksi ihmeeksi Colton alkaa toipua.  Myöhemmin, jo tervehdyttyään, lapsi alkaa vähitellen kertoa vanhemmilleen, mitä hän koki leikkauspöydällä.  Siitä, miten hän koki ns. ruumiista irtautumisen ja leijui ylöspäin nähden kaiken, mitä leikkaushuoneessa tapahtui sekä toisaalla isänsä yksin purkamassa tuskaansa ja äitinsä puhumassa puhelimeen.  Siitä, miten Jeesus otti hänet syliinsä ja enkelit lauloivat hänelle taivaassa.  Ja monta muuta ihmeellistä asiaa, mm. sen, että hän tapasi siellä isänsä vaarin, joka oli kuollut kymmeniä vuosia ennen Coltonin syntymää. 

Mielenkiintoinen, pysäyttävä ja puhutteleva kirja sekä aikuisen että lapsen näkökulmasta. Mitähän tälle ihan tavalliselle pojankoltiaiselle nyt mahtaa kuulua? Ikää 13 vuotta.

Birgit Hyvönen