Kävin vinkkaamassa kirjoja Pyhäjärven Hiidenkylän koulun 5. – 6. –luokan oppilaille.  Raahatessani kirjakassia koulurakennusta kohti sain reippaat hyvän huomenen toivotukset kahdelta oppilaalta!  Tällaiset kohteliaat käytöstavat saivat tulevan kirjastotädin mielen aurinkoiseksi pilvisestä päivästä huolimatta.  Jatkakaa pojat vain samaan malliin :)

Oppilaita yhdistetyllä luokalla oli yhteensä 14:  yhdeksän poikaa ja viisi tyttöä.  Jännitin, miten ensimmäinen kirjavinkkaukseni koululaisille tulisi sujumaan.  Mutta kiitos hyvän yleisön:  te jaksoitte kuunnella lähestulkoon hievahtamatta!  Ja yksi vinkkaamista kirjoistani lainattiinkin.  Arvatkaapa, mikä kirja se oli.  Kyseinen kirja on seuraavien lyhyiden esittelyiden joukossa.

Hyvää alkavaa kesää ja antoisia lukuhetkiä toivottelee Marjo-Kaisa Kääriäinen, tieto- ja kirjastopalvelualojen opiskelija, Haapaveden Opisto. 

 

  Maukka ja Väykkä  (Timo Parvela -

kertoo kissasta nimeltä Maukka ja koirasta nimeltä Väykkä. Kaverukset asuvat sinisessä talossa idyllisen lammen rannalla.  Väykkä huolehtii ”tärkeistä” askareista:  ruuanlaitosta ja kodinhoidosta, sekä puutarhan rapsutuksesta, mikä onkin sen lempipuuhaa. 

Maukka on tyypillinen kissa.  Sillä on aikaa haaveiluun ja ajatusten lentoon.

Maukan ja Väykän päiviin mahtuu monenlaista touhua kommelluksia.  Pyörällä ajetaan lammen pintaan heijastuvaa kuunsiltaa pitkin sekä tehdään kalaretki Maukan oppien mukaan ym. ym.

 

Vili Voipio on sympaattinen, alakoulun viimeistä luokkaa käyvä kaveri.  Vili harrastaa breikkausta ja onkin siinä vaatimattomasti sanoen paras.  Koulu ja kaverit ovat myös tärkeitä.  Aada, jonka päiväkirjaan Vili luo katseensa ”ihan vahingossa” järjestäjänä ollessaan, saa Vilin pois tolaltaan ja miettimään harrastustaan myös vastakkaisen sukupuolen näkökulmasta…

 

 

Tyttöjen jutut on nimestäkin pääteltävissä tyttöjen kirjaksi.  Kirjassa on monenmoisia hauskoja vinkkejä, joita tyttöporukat voivat toteuttaa omissa illanvietoissaan tai yökyläillessään toistensa luona.  On vinkkejä ajanvietepeleistä pikkunaposteltavan valmistamiseen. Erilasten ennustuspelien avulla voidaan tarkistaa, miten ne tykkäämisasiat tulevatkaan menemään.  On vinkkejä erilaisten kampausten ja meikien tekoon, muotinäytöksen toteuttamiseen ym. ym.  Todella antoisa kirja tyttöjen kimppakivan toteuttamiseen!  Toive:  Ollapa itsekin nuori.

 

 

     

Voihan Wilson! Positiivisia tarinoita

Kirjassaan Wilson Kirwa kertoo lapsuudestaan Afrikan Keniassa sekä tiestään menestyneeksi urheilijaksi.  Kirjasta huokuu elämänmyönteisyys sekä tarinoiden merkitys niin lasten kuin aikuistenkin elämässä.  Wilsonin lapsuus ei ole ollut helppo mutta isoäidin neuvoja noudattaen hän on päässyt elämässään pitkälle.  Kirjaa lukiessa positiivisuus tarttuu vähän kuluneempaankin ”tarrapintaan” J