Hachico - tarina uskollisuudestaTänään silmäni ovat erityisen punaiset ja turvonneet illallisen kyyneltulvani takia. Nuo kyyneleet olivat silti oikein hyviä ja lämpöisiä ja ne vuodatettiin kiintymyksen ja uskollisuuden kunniaksi.  Kyynelvirtani ei lannistunut edes poikani sanoista: ”äitiii, se on vain elokuva”.  Byyyäääh…. Hachico EI OLE VAIN ELOKUVA – ainakaan koiranystävälle.

Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo liikuttavan tarinan Hachiko-nimisestä löytökoirasta, jonka Richard Geren esittämä professori pelastaa kadulta. Isäntä kuolee yllättäen, eikä eräänä päivänä palaakaan töistä kotiin. Uskollinen Hachiko ei luovuta, vaan on päivittäin vastassa isäntäänsä juna-asemalla odottaen tätä kotiin 9 vuotta. Elokuvan itkettävyyttä lisää tieto siitä, että uskollinen Hachiko-koira on oikeasti elänyt Tokiossa 1923 - 1935.  Akita-rotuisen koiralegendan muistolle on mm. valettu patsaita ymäri Japania,  joista kuuluisin on muodostunut kohtauspaikaksi Tokion Shibuyan juna-aseman ”Hachi Exit” -uloskäynnillä.

Mainittakoon vielä, ettei elokuva ole mitenkään akkamaisesti lälly, vaan taitavasti ja hyvällä maulla tehtyä draamaa. Elokuvan jälkeen uneksuin oman ”pikku-Hachiconi” kanssa nenät vastakkain lempeitä unia.

 

Anita