Luonnoton kosto : jännitysromaani /

TERO  SOMPPI:  LUONNOTON KOSTO  (Myllylahti 2008)

Olin juuri lukenut Sompin kirjan "Luonnoton kosto", kun uutislähetykset alkoivat tykittää Suomen kansalle tietoiskuja ostoskeskus Sellossa tapahtuneista murhista.  Kuuluuko Espoonkin tapaus sarjaan 'Luonnoton kosto'?

Sompin kirja käsittelee ekoterrorismia.  Suomalaisen luonnonsuojelujärjestön sisälle soluttautuu terroristeja, jotka Venäjältä  tilattua palkkatappajaa hyväksikäyttäen saavat Suomen kansan paniikkiin ja poliisivoimat uskomattomiin suorituksiin.  Sompin kirjojen helsinkiläinen poliisisankari on suuri pieni mies Mikko Vuori. Tosin hän saa nyt tuekseen ulkomailta terrorismiin erikoistuneen sotilasagentin.  Toiminnan vauhti ja liukas jännitys saavat lukijan kääntämään sivuja tiuhaan tahtiin, vaikka välillä pohditaankin poliisin perhe-elämän ongelmia ja sitäkin, mitkä syyt tekevät miehestä palkkatappajan.  Mikä on syyn ja seurauksen laki?  - Mitkä syyt tekivät Sellon kostajasta tappajan?

Ne, jotka lukevat mielellään Remestä ja Soininvaaraa, toivottavat varmasti tervetulleeksi myös Sompin.  Somppi itse toimii Helsingissä turvallisuustehtävissä Puolustusvoimissa.  Hänen seuraava eli kuudes kirjansa ilmestyy tammikuussa 2010 ja on nimeltään "Viimeinen linja".

Birgit Hyvönen