"Tämä ei olekaan mikään tavallinen huutokauppa, tämä on kuolinpesän huutokauppa. Ruumiita ei kyllä näy missään eikä arkkujakaan eikä taloa voi pesäksi sanoa. Se on suuri ja kaksikerroksinen...."  Kirjan Kinkkauskivet päähenkilön Tellervon vanhemmat ovat lähtöisin Viipurista, perhe on kotiutunut Lahteen, suuren radiomaston juureen. Sodan jälkeinen elämä on niukkaa, mutta usko tulevaisuuteen on vahva, lasten elämä on valoisaa ja täynnä ihania pikkutyttöjen elämään kuuluvia asioita.

Terttu Autere on tehnyt elämäntyönsä äidinkielen opettajana Ylivieskassa. Kinkkauskivet on hänen toinen kirjansa. Mukavaa, nostalgista luettavaa!

Marja-Leena Tiaisen Kulmakaupan naiset ja Suoraa saumaa ja siksakkia ajoittauvat 60-luvulle, savolaiseen pikkukaupunkiin. Kulmakaupassa palvellaan asiakkaita hymyillen, takahuoneessa itketään itkut ja kiristellään hampaita. Suoraa saumaa ja siksakkia sijoittuu ompelimoon, jossa Hilkka käy autokoulua, haaveilee kesästä ja lomasta. Hauskoja ja mukaansatempaavia kirjoja tavallisten naisten selviytymistaisteluista. Vaikka murheita on roppakaupalla, naiset eivät lannistu, vaan uskovat vahvasti, että vaikeudet on luotu voitettaviksi ja unelmillekin on tilaa.

- Eila