Arkeen on jälleen palauduttu ja lomasta on jäljellä enää jonkinasteinen rusketus ja kasa luettuja kirjoja. Seuraavaa kesälomaa odotellessa muutama vinkki hyvistä kirjoista, joita tuli luettua auringonpaahteessa ja kesäöissä.

Kaarsbol, Jette; Suljettu kirja. Todellinen lomaromaani. Rakkautta, murhetta ja ihmissuhdesotkuja hauskasti upotettuna 1800-luvun lopun Kööpenhaminaan. Hyvää ajankuvaa, tiedostavia naisia ja yhteiskunnallisia kysymyksiä riutuvaa rakkautta unohtamatta.

Sisättö, Vesa; Toisten kirjoissa; esseitä kirjoista, jotka kertovat yhteiskunnasta, globaalista tasa-arvosta ja kolmannesta maailmasta. Mielenkiintoisia näkökulmia vanhoihin klassikoihin. Kirjojen ajankuvaa ja juonta on peilattu hedelmällisesti kunkin kirjoittajan aikaan, sekä kirjan vaikutuksiin silloisessa maailmassa. Olisi ehkä aika tarttua vanhoihin klassikoihin... Mutta minkäs teet, kun ihania uutuuksia on hyllyt pullollaan.

Smith, Deborah; Risteävien polkujen kahvila. Jälleen Täydellinen lomaromaani isolla T:llä. Rakkautta, murheita ja vastoinkäymisiä, jotka juuri ja juuri voitetaan. Pidän Smithin tavasta luoda henkilöiden ympärille todella tehokas visuaalinen maailma. Kun kirjaa lukee, on kuin katsosi  hauskaa rakkauselokuvaa. Tapahtumia on runsaasti, ja mikä tärkeintä imelyys ei pääse vaivaamaan.

Mielestäni lomalla on myös aina syytä lukea joku omasta mielestään täydellinen kirja. Ne olivat tänä vuonna Anja Snellmanin Rakkauden maanosat ja Märta Tikkasen Vuosisadan rakkaustarina. Rakkauden maanosat-kirja on jostain syystä minusta  lumoava, tarkemmin on asiaa turha eritellä. Olen aina pitänyt Märta Tikkasen vähäeleisestä kerrontatyylistä, joka pääsee mielestäni oikeuksiin juuri Vuosisadan rakkaustarinassa.

Vielä muutama vinkki lastenkirjoista, joita tuli jälkikasvun kanssa  kahlattua. Eppu Nuotion Koko saaren Kingi oli oikein mukava ja lämmin lastenkirja. Jopa aikuiseen makuunkin. Toinen loistava kirja, joka kylläkin on vielä hieman kesken on McAllister, M. I.; Orrin, usvasaaren sankari. Hurjan jännä seikkailukirja oravien, saukkojen ja siilien maailmasta. Kirja on suomennettu hyvin ja teksti on miellyttävää luettavaa. Juoni tempaa mukaansa vanhemmatkin lukijat (minut).

-Kirsi