Haluaisitko lähteä tosihauskalle nojatuolimatkalle afrikkalaiseen luonnonpuistoon?  Sehän onnistuu ja vielä ilmaiseksi!  Lainaa kirjastosta Kobie Krügerin kirja Riistanvartijan perhe.

 

Tapahtumapaikkana on etelä-afrikkalainen suuri luonnonsuojelualue, jonka vartijana perheen isä työskentelee.  Työ vaatii isää reissaamaan päiviäkin poissa kotoa.  Sillä aikaa äiti ja kolme tytärtä saavat tehdä tuttavuutta mitä ihmeellisimpien ja ennenkuulumattomien eläinten kanssa – ja aina sattuu kommelluksia, monesti myös vaaratilanteita.  Omituisista otuksista on piirroskuvia helpottamassa lukijan mielikuvitusta.

 

Miltä tuntuisi asua kodissa, jonka sisäkatossa asustaa lepakkoyhdyskunta?  Kun ihmiset menevät nukkumaan, lepakot lähtevät liikkeelle…  Entä kun kaupunkiin asioille lähtiessäsi pitäisi aina ensin soutaa veneellä joen yli, joka kuhisee krokotiiliä ja virtahepoja…  Lemmikiksi ottaisit varmaan mielelläsi orvoksi jääneet hanhet, ja vielä suloisen mesimäyrän pennunkin, mutta entäs orvon leijonanpennun? 

 

Kun sitten perheen isä palaa kotiin, tehdään  yhdessä  retkiä avolavamaasturilla upeisiin maisemiin. Silloin vasta tosi seikkailuihin päästään: milloin keskelle norsulaumaa (norsu kuulemma mielellään istahtaa konepellin päälle), sarvikuonoja, leijonia yms. tai keskelle uhkaavia luonnonvoimia.  Mutta hauskaa on silloin, kun isä ja äiti istuvat auton hytissä, lapset, koira ja suureksi kasvanut leijona ovat avolavalla.  Leo-leijonan lempipaikka on maata rötköttää rennosti hytin katolla niin, että etutassut roikkuvat tuulilasin päällä. Kun huristellaan jyrkkää alamäkeä, tytöt kiskovat leijonaa hännästä, jottei se luisu alas konepellille ja siitä maahan.  Ohikulkevissa turistiautoissa hieraistaan silmiä eikä uskota, mitä silmät näkevät.

 

Kirja perustuu tositapahtumiin, joista todistavat monet valokuvat.  Kertojana on perheen äiti. Suosittelen!

Birgit