Uutta musiikkia! Meillä on uusia levyjä! :) Tämä ihana tieto kaikille, jotka tietävät, ettei noin vain kirjastoon hankita tuoretta. Määrärahat, budjetti ja viimeisiään kumiseva rahakirstu. Sellaista se tahtoo olla. Mutta kuitenkin, nuorilta kysyttiin toiveita ja luvattiin neljällä samalla ko. levy kokoelmiin. Ja niinhän levyjä saatiin. Tämän musiikkifriikin opiskelijan mieltä lämmittää erityisesti se, että joukossa oli todella helmiäkin eikä vain uusinta discoräppiä.

Pink Floyd: Animals. Hyvin pitkälle Roger Watersin aivotyön tulos, tosiasiassa ihmisistä kertova ekvivalentti Eläinten karnevaalille. Pistäkää Floydia soimaan ja tarttukaa Orwelliin (George). Tuntekaa itsenne kulttuurin kehdossa keinutetuiksi.

Ramones: Anthology. Siinä missä edelilinen levy on progressiivisen rockin (eli progen) juhlaa, tässä saimme punkin pioneerit kummisetäilemään kokoelmaamme. Jesh!

Wikipedian mukaan muuten Ramones on vastuussa punkin alalajista ramopunkista: "Musiikillisesti ramopunkin tunnuspiirteisiin kuuluvat ainakin kahdeksanjakoinen rumpukomppi, kitarasoolottomuus, yksinkertaiset neljän soinnun sävellykset ja yy-kaa-koo-nee-aloitus. Ulkonaisiksi tunnusmerkeiksi voidaan laskea ainakin nahkatakki ja Converse-koristossut."

Sunrise Avenue: On The Way To Wonderland. Suomalaista, englanninkielistä poprockia. Garage-tyylistä demomeininkiä, hyvällä tavalla. Täm gold-edition sisältää bonusbiisejä sekä aika hienon radiohitin Fairytale Gone Bad kolme eri versiota, mm. akustisen version.

Linkin Park: Reanimation. Kyseessä on itsessään varsin pätevän Hybrid Theoryn "reanimated" -versio. En ole LP -fani, joten siksi en kai pidä näistä muokatutuista, remixatutuista ja sämplätyistä versioista. Toisaalta, en minä tiedä. In The End -versio oli esimerkiksi minusta pettymys, mutta minä olenkin vanhaa koulukuntaa.

Sophie Ellis-Bextor: Read My Lips. Brittiläinen laulaja-malli ottaa vaikutteita mainstream (valtavirta-) pop/disco-genrestä. Levy alkaa Murder on The Dancefloor -radiohitillä.

Jazz On The Go: Vanhaa oikeasti tosi jazzia. Instrumentaalia ja laulettua. Osa jazz-kokoelmalevysarjaa "Simply Jazzia."

Jazzin' The Blue: Samaa linjaa kuin edellinen. Niille jotka haluavat että jazz kuulostaa 40-luvun jazzilta. Ja myös on autenttisesti sitä.

Red Hot Chili Peppers: Californication. Rockia. Funk rockia. Funk metalia ja alternativea. Redien myydyimmältä albumilta löytyvät mm. Parallel Universe ja Otherside.

Ehdottomasti jalkasin, pyörällä tai autolla tutustumaan kokoelmaan. Saa tästä olla iloinen ja ylpeä. Me täytämme lupauksemme ja teemme sen vielä mieluummin, kun huomaamme minkälainen musiikillinen toivo nuorissa versoo.

Terveisin Pink-Hanna-Ramones-Mari-Floyd.